Borsten en lichaamsbeeld

Het is niet verwonderlijk dat zoveel vrouwen vandaag de dag niet zelfverzekerd zijn over hun borstomvang. Samantha Jones, Sex and the City, zei: “Tepels zijn in!” En hoewel haar seksualiteit waarschijnlijk een legende is, heeft ze gelijk; tepels zijn in, net als borsten. Een obsessie waar we misschien nooit aan zullen kunnen ontsnappen is de Amerikaanse obsessie voor borsten. We kunnen nergens kijken – televisie, tijdschriftcovers, billboards, films, advertenties – zonder overal borsten te zien. We zijn niet in staat ze te vermijden. We zien honderden reclames die vaak beelden bevatten van vrouwen met grote borsten die hun producten gebruiken en tonen.

We maken ons allemaal schuldig aan het vergelijken van onszelf met de beelden die we in de media zien, hoe goed we ook denken dat we eruit zien. We doen altijd ons best om de perfectie te bereiken die we in reclame en films zien. Dit probleem wordt nog verergerd door het aantal jongeren dat voortdurend wordt gebombardeerd met deze beelden van hoe we eruit zouden moeten zien. Het is geen wonder dat vrouwen en meisjes tot het uiterste gaan om aan de maatschappelijke idealen te voldoen.

Het “perfecte lichaam” wordt door de mode-industrie meestal gedefinieerd door grote, parmantige borsten en dunne lichamen met precies de juiste hoeveelheid spiertonus. Er zijn overal advertenties die ons vertellen hoe we het perfecte lichaam kunnen krijgen, en het is nu gemakkelijker dan ooit om het te bereiken. We hebben laserchirurgie, pillen, crèmes en diëten. Een tijdschrift publiceerde zelfs advertenties voor een vacuüm dat zogenaamd vetophopingen verwijdert.

 

 

We willen allemaal perfect zijn, maar wat is het perfecte lichaam? Naomi Wolf’s The Skinny Panties biedt ons een leuke, eerlijke gids over hoe het echt is om mooi te zijn.

Geïnspireerd door haar eigen levenservaringen met eetstoornissen, is The Skinny Panties een boek dat niet wacht tot je oud genoeg bent om te eten!

Kleine meisjes die opgroeien hebben nooit te maken met voedselvergiftiging. Ik weet niet eens meer hoe vaak ik als kind naar de dokter moest voor anticonceptiepillen vanwege mijn gewicht. Toen ik eindelijk de juiste maat had, werkte ik heel hard om die te behouden. Ik verdeelde de hapjes zorgvuldig en at genoeg om me vol te voelen, maar at minder dan een uur voordat ik weer een hap nam.

Niemand gaf me een slecht gevoel over mijn gewicht. Ik was gelukkig. En ik had prachtige jeugdherinneringen.

Toen ik een tiener was, was ik altijd aan het afvallen op school. Maar toen ik op mijn 19e zwanger werd, lukte het me om gezond en slank te blijven. Ik had een parttime baan en ik at buiten de deur. Ik dronk geen bier… nooit.

Toen ik trouwde verloor ik nog meer gewicht. Maar na verloop van tijd werd het moeilijker vol te houden. Nu ben ik al zo’n tien jaar in therapie. Het is moeilijk om het gewichtsverlies in evenwicht te brengen met de wens om het te behouden. Jarenlang voelde ik me schuldig en beschaamd over de dingen die ik consumeerde. Alcohol, caffeine, chocolade, bonen… Ik ben terug in de wereld van voedsel.

Gelukkig heb ik geleerd weer van eten te houden. En ik doe het op een manier die gezond en goed voor me is.

Als ik gezonde maaltijden bereid, laat ik me niet afleiden door opvattingen over vetten, suiker en calorieën. Gezond voedsel smaakt beter zonder suiker en essentiële oliën. Ik heb geleerd dat zelfs suiker en vet kunnen worden aangemaakt door voedingsstoffen. In de loop van de tijd, ben ik begonnen dat weelderige buikje te herkennen. En ik ben niet de enige. Meerdere gezondheidsonderzoekers, ractologen, diëtisten, stylisten en andere professionals zijn tot dezelfde conclusie gekomen.

Houdt u de huidige voedingstrends bij?

Posts created 10

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top